loading...

مقاله نویسی

نکات مهم پیش از ویرایش مقاله از متنی که نوشته اید فاصله بگیرید اینکه بخواهید مقاله ای که به تازگی نوشته اید را ویراستاری یا غلط گیری کنید بسیار سخت خواهد بود چرا که هنوز با نگارش متن آشنا هستید و چو

صدفی بازدید : 55 جمعه 12 مهر 1398 نظرات (0)

نکات مهم پیش از ویرایش مقاله

از متنی که نوشته اید فاصله بگیرید

اینکه بخواهید مقاله ای که به تازگی نوشته اید را ویراستاری یا غلط گیری کنید بسیار سخت خواهد بود چرا که هنوز با نگارش متن آشنا هستید و چون در ذهنتان می دانید که چه نوشته ­اید موجب می­ شود بعضی از قسمت­ های متن را نخوانید یا اشتباهات آن را نبینید.

پیشنهاد می­ شود پس از تکمیل کار نگارش مقاله، حداقل چند روز یا حتی در صورتی که زمان دارید، چند هفته آن را کنار بگذارید و هر آنچه درباره مقاله در ذهنتان است را پاک کنید تا وقتی که برای ویرایش آن باز می گردید همه چیز را ذهنی مطالعه نکنید بلکه دقت بیشتری برای خواندن متن داشته باشید.

در این مدت حتی می­ توانید از دوستتان بخواهید مقاله شما را بخواند و او نیز ایرادات آن را ببیند. همیشه وقتی شخصی که آشنایی با مقاله شما ندارد آن را مطالعه می­ کند خیلی راحت تر و دقیق تر می ­تواند کار ویرایش مقاله علمی شما را انجام دهد.

 

به روشی که راحت­ تر هستید مقاله ­تان را غلط گیری کنید

برخی افراد می ­توانند مقاله تایپ شده را در کامپیوترشان ویرایش کنند اما برخی دیگر باید حتما آن را چاپ کنند و عمل ویرایش را به روی نسخه کاغذی انجام دهند. شما نیز باید ببینید کدام برایتان راحت ­تر است و در کدام شکل دقتتان برای ویرایش مقاله بالاتر می ­رود.

 

سعی کنید تا شکل سند را تغییر دهید

مثلا سایز نوشته ­ها، فاصله آن­ ها، رنگ یا استایل کلی مقاله را تغییر دهید تا ذهنتان بتواند آن را یک مقاله جدید ببیند و بهتر به روی آن تمرکز کند.

 

ویراستاری مقاله را در جای خلوت و ساکت انجام دهید

ویراستاری و غلط گیری مقاله نیاز به تمرکز بیشتری دارد بنابراین انجام آن هنگام تماشای تلویزیون شاید کار درستی نباشد و موجب شود نتوانید آنطور که باید به روی متن تمرکز داشته باشید.

 

اگر زمان دارید، ویرایش مقاله و بازخوانی آن را با فاصله زمانی انجام دهید

شاید فکر کنید انجام هر دو به صورت همزمان کارتان را ساده ­تر می­کند اما اگر اول ویرایش کنید بعد از چند روز دوباره به مقاله بازگردید تا آن را غلط گیری کند بهتر است. با این کار هر بار می ­دانید در متن باید به دنبال چه چیزی بگردید و چه چیزی را اصلاح کنید. همچنین ویرایش مقاله در یک روز امکان پذیر نیست چرا که ذهنتان به مرور زمان خسته شده و دقت شما پایین می­ رود بنابراین بهتر است هرجا که خسته شدید دست از ویرایش مقاله بکشید و کمی استراحت کنید.

 

اگر زمان کمی دارید اولویت بندی کنید

شما باید اطمینان حاصل کنید که مقاله ­تان سر وقت تکمیل می­ شود و این مساله بدون ویرایش و بازخوانی مقاله ناتمام است. بنابراین اگر می­ خواهید کار ویرایش مقاله را خودتان انجام دهید ابتدا اولویت بندی کنید کدام قسمت از مقاله­ تان مهم ­تر است تا آن را ویرایش کنید. یا در صورتیکه زمان کمی دارید از افراد متخصص برای ویرایش مقاله خود کمک بگیرید.

آموزش ویرایش مقاله

ویرایش مقاله اولین کاریست که پس از اینکه محتوای مقاله ­تان تکمیل شد انجام خواهید داد. شما متن مقاله را بازخوانی می­ کنید تا ببینید آیا همه چیز به درستی در مقاله چیده شده است، یا پاراگراف­ ها به خوبی به هم مرتبط شده اند یا خیر. همچنین بررسی اینکه آیا مدارکی که در متن ارائه کرده ­اید از موضوع بحث شما پشتیبانی می­ کند یا خیر نیز در این مرحله انجام می­ گیرد. ویرایش مقاله چندین مورد را در بر می­ گیرد:

 

ویرایش محتوا

در ویرایش محتوای مقاله باید به این نکات دقت داشته باشید. آیا ادعایی که در مقاله ارائه کرده اید واضح و شفاف است؟ آیا مقاله شما موضوع مورد بحث را به درستی و کامل بیان می­ کند؟ آیا هر نظریه ­ی ارائه شده در متن با مدارک صحیح و دقیقی پشتیبانی شده اند؟ آیا تمامی اطلاعاتی که در مقاله نوشته اید با یکدیگر و هدف اصلی مقاله مرتبط هستند؟

 

ساختار کلی

ساختار مقاله را با دقیق شدن به روی این موارد بررسی کنید: آیا این مقاله مقدمه و نتیجه گیری مناسبی دارد؟ اگر مقاله را بر اساس پایان نامه می ­نویسید آیا موضوع پایان نامه شما با شفافیت و وضوح در مقدمه آمده است؟ آیا واضح است که هر پاراگراف این مقاله مرتبط با موضوع هستند؟ آیا پاراگراف ­ها ساختار منطقی و صحیحی دارند؟

 

ساختار پاراگراف­ ها

هر پاراگراف جمله ­ی معرفی و عنوان واضحی دارد؟ هر پاراگراف یک ایده­ ی اصلی را در بر می­ گیرد؟ آیا احساس می­ کنید جمله­ ای در پاراگرافتان کم یا اضافه است؟

 

وضوح و شفافیت موضوع

آیا از اصطلاح خاصی استفاده کرده اید که ممکن است برای خواننده نامفهوم باشد؟ آیا معنای هر جمله واضح است؟ یک روش برای رسیدن به پاسخ این سوال این است که هنگام ویرایش مقاله، جملات را جداگانه بخوانید و ببینید اگر جمله بعدی وجود نداشته باشد تا چه حد جمله فعلی معنای خاصی پیدا می­ کند. در این صورت می ­توانید متوجه شوید در جمله چه چیزی کم است یا حتی گاهی ممکن است کل جمله نامفهوم بوده  نیازی به قرار گرفتن در متن نداشته باشد. این نکته بخصوص در نگارش یک مقاله علمی انگلیسی و ویرایش مقاله انگلیسی بسیار مهم است، شما باید ببینید آیا مشخص است هر فاعل در جمله شما به چه چیزی باز می­ گردد. مثلا اگر به it اشاره کرده ­اید مشخص است این it چه چیزی است و به چه موضوعی مرتبط می­ شود؟

 

نوع نگارش

باید ببینید آیا از سبک صحیحی برای نگارش استفاده کرده اید، نگارش شما رسمی است یا غیررسمی؟ آیا در تمام متن این سبک رعایت شده؟ آیا از کلمات صحیحی برای بیان موضوع استفاده کرده اید؟ شما در مرحله ویرایش احتمالا کلمات دیگری به ذهنتان خواهد رسید که گاهی ممکن است جایگزین کردن این کلمات بهتر از کلمه ای باشد که ابتدا استفاده کرده اید.

 

استنادها

آیا از نقل قول ها و استنادها به درستی استفاده کرده­ اید؟ آیا استنادهای شما فرمت صحیحی دارد؟ آیا شیوه رفرنس نویسی به درستی رعایت شده است؟ (فرمت استناد در مقاله را باید با توجه به مجله ای که می خواهید مقاله در آن چاپ شود تنظیم کنید.)

حتما در مرحله ویرایش مقاله قسمت ­های مختلفی از نوشته­ ی اصلی را تغییر خواهید داد و کلمات جدید را جایگزین خواهید کرد. همانطور که می­بینید مرحله ویرایش اولیه مقاله بیشتر به محتوا، ساختار و سبک نوشته دقت دارد. اما در مرحله نهایی یعنی بازخوانی می ­توانید موارد دیگری را نیز بررسی کنید.

بازخوانی مقاله

شاید فکر کنید مرحله بازخوانی و ویرایش مقاله یکی هستند، اگرچه می­ توانند یکی و به جای هم استفاده شوند اما مراحل انجام کار با هم کمی متفاوت است و بهتر است که جداگانه موارد مربوط به هر مرحله بررسی شود. بازخوانی معمولا بعد از انجام ویرایش کلی مقاله انجام می ­شود، این مرحله به روی اشتباهاتی نظیر غلط املایی، اشتباهات گرامری و نشانه گذاری تمرکز دارد.

بنابراین دیگر در این قسمت مطلب را از نظر ساختار و سبک نوشته بررسی نمی­ کنیم بلکه به کلمات، نقطه ­ها، صحیح بودن افعال و درست تایپ شدن لغات توجه خواهیم داشت. معمولا ابزارهایی هستند که می­توانند شما را در این مرحله کمک کنند. برای بررسی گرامر متون و مقالات انگلیسی، گرامرلی یکی از نرم افزارهاییست که می­ تواند این مرحله را برایتان ساده ­تر کند چرا که متن شما را از نظر غلط املایی، نشانه گذاری و بسیاری از ایرادات گرامری بررسی خواهد کرد. برای بررسی متن فارسی نیز می ­توانید از ویراستیار کمک بگیرید.

 

چرا بازخوانی مهم است؟

به این فکر نکنید که فقط ساختار کلی مقاله شما و محتوای آن مهم است. اشتباهات نگارشی نظیر یک غلط املایی کوچک می­ تواند به روی نحوه ­ی قضاوت دیگران تاثیر بگذارد. بنابراین زمانیکه این همه وقت صرف تهیه این مقاله علمی کرده اید بهتر است مراحل ویراستاری مقاله را نیز به طور کامل و با دقت انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید مقاله شما به بهترین شکل معرفی می­ شود. از آنجایی که ویراستاری مقاله، مرحله­ ی پرکاری است و دقت بالایی لازم دارد در صورتیکه زمان کافی برای انجام این کار ندارید حتما برای ویرایش مقاله از تیم­ های متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 22
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 12
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 27
  • بازدید ماه : 17
  • بازدید سال : 994
  • بازدید کلی : 4,467